Είδη προστασίας εργαζομένων, μπουφάν, φόρμες, γιλέκα, μπλούζες, αδιάβροχα, υψηλής ορατότητας – κινδύνου. Είδη Στρατού Αστυνομίας Σωμάτων Ασφαλείας
Πόση επικίνδυνη είναι η εργασία σε υπαίθριους χώρους το καλοκαίρι;
Προδιαγραφές Προστασίας και Χαρακτηριστικά Γαντιών Εργασίας
Τύπωμα και κέντημα επαγγελματικής ένδυσης
Προστασία από την υποθερμία και τα κρυοπαγήματα
Ρούχα Εργασίας και η Αναγκαιότητά τους
ΑΝΤΙΟΛΙΣΘΗΤΙΚΗ ΠΡΟΘΗΚΗ ΠΑΠΟΥΤΣΙΩΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ
ΑΝΤΙΟΛΙΣΘΗΤΙΚΗ ΠΡΟΘΗΚΗ ΠΑΠΟΥΤΣΙΩΝ EASY-STEP ANTISLIP OVERSHOES
HACCP(Hazard Analysis & Critical Control Points)Με το σύστημα HACCP μπορούμε να προβλέψουμε τους κινδύνους και την πιθανότητα εμφάνισής τους σε κάθε στάδιο της παραγωγικής διαδικασίας ενός τρόφιμου, και να αποφύγουμε έτσι την πρόκληση ζημιάς στην υγεία του καταναλωτή. Ουσιαστικά το σύστημα HACCP κάθε μονάδας παραγωγής είναι ένα σύνολο γραπτών διαδοχικών οδηγιών εργασίας και αποτελεσμάτων ή συζητήσεων μοναδικό για κάθε βιομηχανία, βιοτεχνία ή εγκατάσταση παραγωγής | |
---|---|
Τί είναι το HACCP;To HACCP είναι ένα σύνολο αρχών υγιεινής για την ασφάλεια των τροφίμων.Η λέξη «HACCP» προέρχεται απο αρχικά γράμματα αγγλικών λέξεων που σημαίνουν «Αξιολόγηση Κινδύνων και Κρίσιμα Σημεία Ελέγχου». Με τη λέξη «Κίνδυνος» νοείται κάθε φυσική, βιολογική ή χημική παράμετρος, η οποία συνδέεται με τα τρόφιμα και μπορεί να προκαλέσει βλάβη στην υγεία του καταναλωτή. Συνεπώς ως παραδείγματα κινδύνων μπορούν να αναφερθούν τα ξένα σώματα (φυσικοί κίνδυνοι), οι παθογόνοι μικροοργανισμοί (βιολογικοί κίνδυνοι), ή τα φυτοφάρμακα (χημικοί κίνδυνοι). Η εφαρμογή του συστήματος HACCP στηρίζεται σε επτά αρχές:
|
Γιατί HACCP;Η εφαρμογή του Συστήματος HACCP επιβάλλεται απο την Ευρωπαϊκή και Ελληνική Νομοθεσία. Μπορεί η πιστοποίησή του να μην είναι υποχρεωτική, αποτελεί όμως την έξωθεν καλή μαρτυρία για οποιαδήποτε εταιρεία την επιλέξει. Η αποτελεσματική εφαρμογή ενός τέτοιου συστήματος διασφαλίζει την παραγωγή ασφαλών, για την υγεία του καταναλωτή, τροφίμων. Ποιοί εμπλέκονται;Υπεύθυνος για τον έλεγχο της αγοράς στην εφαρμογή του Συστήματος HACCP απο την πλευρά του κράτους είναι ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (Ε.Φ.Ε.Τ.). Η πιστοποίηση του Συστήματος απο έναν ανεξάρτητο και αξιόπιστο φορέα πιστοποίησης, όπως η LR, βοηθάει την επιθεωρούμενη επιχείρηση να διασφαλίσει τη θέση της στην αγορά και να βελτιώσει τη σχέση της τόσο με το καταναλωτικό κοινό όσο και με τις υπεύθυνες κρατικές αρχές. |
Δείτε περισσότερα και ενημερωθείτε για τις διαδικασίες πιστοποίησης και εκπαίδευσης HACCPστο σύνδεσμο που ακολουθεί: http://www.greece.lrqa.com/ |
Μια ακόμη ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα δημοσίευση: Ασφάλεια Τροφίμων |